Frissítve: Hull a hó és csúszik-szik-szik

Fotó: Bölöni Zoltán (Facebook)

Havazik a Hargitán, a Csíkszereda felé vezető országúton, és szemtanúk szerint tömegbaleset történt Homoródfürdőn, „a Lobogó panziótól kb. 300 méterre, Szentegyháza irányában” – számoltak be az udvarhelyszéki sofőrök a Facebook-on a hétfő délelőtti órákban.

Egyesek szerint négy, mások szerint hét autó ütközött az éles jobbkanyarban. Az egyik arra járó sofőr a „tükörjégre” fogta a szerencsétlenséget, egy másik pedig arra panaszkodott, hogy már vasárnap hajnalban is csúszott, pedig „csak 40-50-el ment, ráadásul motorfékkel”.

Frissítés (15.30):

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő közlése szerint nem történt személyi sérülés, és valójában nem ütközött össze kettőnél több autó, ezért nem is beszélhetünk rendőrségi ügyről. A helyszínelőktől kapott információk alapján a szóvivő úgy tudta, hogy az első – Udvarhely felé tartó – autó a csúszós út miatt ütközött neki a szalagkorlátnak, egy másik autó megállt, hogy megnézze, mi történt. A harmadik autó miattuk nem tudott tovább haladni, amikor a negyedik autó hátulról belement, mert későn vette észre a megállást.