Hoz-e havat december eleje?

Nem fognak jelentősen változni a hőmérsékleti értékek a következő két hétben, december 2-a és 4-e között lesz a legenyhébb az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzéséből. 

Erdélyben 3 és 6 Celsius-fok között alakulhat a nappali átlaghőmérséklet a következő két hétben, december 2–4. között számíthatunk a legmelegebb, 6-án és 7-én a leghidegebb időjárásra.

Éjszaka 0 fok alá csökken a hőmérséklet, 3-án és 4-én fagypont körüli értékekre, a december 7–8. közötti időszakban pedig mínusz 6 fokra is lehet számítani. Csapadék december 5–11-e között várható, de 2-án is érhet meglepetés egy kisebb esőzés formájában.

A hegyvidéken jobban fel kell öltözni, a nappali értékek is 0 Celsius-fok körüliek. lesznek A hét elején nappal mínusz 2, éjszaka pedig mínusz 7 fok körül lesznek a várható értékek. A hétvégén enyhül egy kicsit az időjárás, nappal 2, éjjel mínusz 2 fokra lehet számítani. Jövő héten a maximum mínusz 2, a minimum pedig mínusz 7 fok lehet, csapadék minden nap várható a jelzett időszakban.

Székelyudvarhelyen a weather.com előrejelzései szerint december első napján, csütörtökön délután kisebb esőzésre számíthatunk, a nappali csúcs 6 Celsius-fok, az éjszakai mínuszok fagypont körül alakulnak. Péntektől vasárnapig átlag 7 Celsius-fokot jósolnak a meteorológusok, felhős napoknak nézünk elébe, éjszaka legtöbb 2 Celsius-fok lesz.

Hétfőtől aztán minden nap esőzésre számíthatunk, s talán még a Mikulás is hószánon mehet haza az ajándékozás után, kedd, december 6-ára és 7-ére hózáport jósolnak a meteorológusok, igaz, csekély harminc százalék eséllyel. Csütörtöktől egészen vasárnapig, minden nap számíthatunk esőzésekre.

Agerpres
Kiemelt kép: Szabó Apor