Hősiesen küzdött az egyenlítésért a Vasas

Fotó: GÁL ELŐD

A női labdarúgó elsőosztály harmadik helyén álló Alexandriát fogadta a Vasas Femina az idei rájátszás negyedik fordulójában vasárnap, március 27-én 11 órától a sétatéri stadionban. Székely János együttese a Sándor – Zănoagă, Szász, Molnár, Tóth, Godra, Orbán, Horváth, Benő, Mitri, Sólyom összeállításban lépett pályára.

A pontvadászatban előrébb álló vendégek hamar szerették volna érvényesíteni a papírformát, és Tudorache góljával már negyedóra után meg is szerezték a vezetést, majd nem sokkal később, a 24. percben Olaru beejtett labdája révén már 0-2 arányban léptek el, amikor kezdett összeállni az udvarhelyiek játéka.

A 33. percben Mitri Rita indult meg, bújt ki a védők közül, és nem várt addig a lövéssel, amíg szembejön Pencea, a vendégek kapusa, távoli lövése a kapu hosszú alsó sarkában kötött ki, ezzel szépített a Femina. Utána rögtön jött az egyenlítési lehetőség, szépen összejátszva jutottak el a vendégek kapujáig, de Benő lapos középre adott passzára nem volt érkező ember, így elmaradt az egyenlítés.

Ezekben a percekben látva a Vasas játékát, értetlenül álltunk az eredmény előtt, Mitri látványos cselekkel szédítette a védőket, olykor három ember közül kibújva játszotta üresre magát, de ez sem hozta meg a gyümölcsét. „Figyeljünk oda egy kicsit lányok” – bíztatták egymást a „vérszagot érző” hazaiak, akik újabb helyzetekig jutottak el, most Sólyom távoli lövése zúgott fölé.

A második félidő

udvarhelyi akcióval indult, a csapatkapitány, Horváth Anita cselei ugyan jók voltak, lövésig nem jutott el, az utolsó pillanatban szerelték az alexandriai védők.

Majdnem a szöglettől végezhettek el szabadrúgást, ekkor egy picit ismét megzavarodott az udvarhelyi kommunikáció, az utolsó pillanatban sikerült felállítani a sorfalat, de szerencsére a beívelés mindenki előtt elszállt, nem tudtak labdába érni a vendég támadók. A szabadrúgás után ismét kezdték átvenni az irányítást a vendégek, de a társait üvöltve irányító Sándor Barbara a helyén volt, jól ugrott ki a kapujából, akkor is amikor egy veszélyes indítás után újra lehetőséghez jutott Alexandria.

Ha nem neki, akkor Molnár Andreának sikerült felszabadítani a nehéz percekben, nagyon jó védőmunkát mutatott az udvarhelyi hátvéd. Ennek is köszönhetően megint kezdtek ébredezni az udvarhelyiek, Mitri beadása után Horváthnak is összejöhetett volna az egyenlítés, majd szabadrúgásból is veszélyesek voltak, de a kapu fölött pattant ki a labda a játéktérről. Percekkel később Mitri Rita lövését védte a kapus.

Cseréink, Rezmelița, Pásztor, Hodor és László beállása sem hozta meg a kívánt átörést, sőt a mérkőzés hajrájában a vendégek utolsó energiájukat mozgósítva még megdolgoztatták Sándor Barbarát, de egy alkalommal sajnos ő sem tudott segíteni. Először még védett, de megfogni nem tudta a játékszert, ami róla Olaru elé pattant, aki duplázott, így ahelyett, hogy kiegyenlített volna a Vasas, Alexandria adta meg a kegyelemdöfést és 1-3 arányban nyert.

A tabellán a mérkőzést követően nem történt változás, a Vasas Femina továbbra is az ötödik helyet foglalja el. A lányokra egy kis szünet, következő mérkőzésüket a versenynaptár szerint április 20-án játszák, a közvetlenül mögött álló bukaresti Fair Play otthonába látogatnak.