Homokozót csinálnak a színházból

A kolozsvári színésznövendékek vendégelőadása lesz látható a színház koncertteremben december 11-én, szombaton 17 és 19 órától. Michał Walczak lengyel drámaíró Homokozó című műve Albert Csilla vezetőtanár közreműködésével jött létre.

A színdarab műfaji besorolása alapján gyermeki tragikomédia, ami a felnőttet játszó gyerekek vagy éppen a gyereket alakító felnőttek közti válaszfal elmosódásából fakad.

A két szereplő̋, akiket Pánczél Kata és Wagner Áron (a Tomcsa Sándor Színház új színésze) alakít, a gyermeki játékban találja meg azt az utat, ahol találkozhatnak, kiteljesedhetnek, önmaguk lehetnek. De, valójában hol van az a határ, amin egyszer át kell lépniük akaratlanul is, meddig maradhatnak zavartalanul gyerekek? – írják az ajánlóban.

A helyek korlátozottak, jegyek kizárólag elővételben válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között, ezeket lefoglalni a 0266-212-131-es telefonszámon lehet.

A színház épületébe a 12 év feletti személyek zöldigazolvány felmutatásával léphetnek be, amely az oltottságot vagy a fertőzésen való átesést bizonyítja.