Holtan találtak egy idős férfit a lakásában (frissítve)

Fotó: Gál Előd

Március 30-án, kedd este 18 óra körül jelezte kollégánk, hogy a Bethlen negyedi Kovácsok utcában tűzoltóautó áll egy tömbház előtt. A bámészkódóktól származó feltételezések szerint egy idős személyt nem ér el senki, azért hívták a tűzoltókat.

A lakásba behatoló tűzoltók az idős, hetvenkétéves férfit holtan találták meg, a halál beállta a jelek szerint „elég rég” történhetett, közölte Urzică Dănuț, az udvarhelyi hivatásos tűzoltók parancsnoka. Úgy tudja, egy szomszéd jelezte, hogy hiába kopog az ajtaján, nem válaszol a bácsi, ezért hívták a 112-őt. A halál oka egyelőre nem ismert.

A parancsnok elmondása szerint majdnem minden hónapban 1-2 esetben hívják őket ilyen helyzet miatt. Az utóbbi hét alatt viszont ez már a második eset Udvarhelyen, hogy idős személyt nem tudnak elérni, ezért a hatóságok segítségét kérik. Az első eset szerencsésebb volt, időben ki tudták menteni lakásából a félig eszméletlen asszonyt, mert rendszeresen kereste őt a fia.

Frissítve (18 óra 30 perc)

Az elhunyt hozzátartozói szerint még aznap délután beszéltek az idős férfival, majd, miután többé nem tudták elérni, más településen található lakhelyükről elindultak a városba. Ők szóltak telefonon a szomszédnak, hogy kopogjon be, és ugyancsak ők tárcsázták a sürgősségi számot is.

A tűzoltóparancsnoktól utólag kapott pontosítás alapján a hírt kiigazítva április 6-án újraközöltük.