Holtan találta családját egy Argeș megyei férfi

Őrizetbe vette, majd 30 napra letartóztatta az Argeş megyei ügyészség azt a mentális problémákkal küzdő férfit, akit egy család megölésével gyanúsítanak.

Az Argeş megyei törvényszéki ügyészség közleménye szerint a szerdára virradó éjszaka kihallgattak az ügyben több tanút és a gyanúsítottat is, majd utóbbit 24 órára őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kérik.

A keddi nap folyamán a 112-es egységes segélyhívószámon jelentette egy 48 éves férfi, hogy hazatértekor holtan találta az Argeş megyei Bascov községbeli lakhelyén családjának öt tagját: a feleségét, a gyerekét, az anyósát, az apósát és egyik sógorát. Azt mondta, szúrt sebek vannak a holttesteken, később a rendőrség pontosította az információt, hangsúlyozva, hogy az öt holttesten erőszakra utaló jelek vannak, szúrt sebek azonban nincsenek. Azt is közölték, hogy azonosítottak egy gyanúsítottat egy 53 éves férfi személyében, aki köztudottan mentális problémákkal küzd.

Laurenţiu Palaghiea Argeș megyei főügyész elmondta: egyelőre nem tudni, hogy a férfi pszichés betegsége milyen mértékben befolyásolta gondolkodását, ítélőképességét, és az sem világos, hogy mi vitte rá a gyilkosságokra. „Összefüggő volt, és meglehetősen szabadon és folyékonyan beszélt a tettek elkövetésének módjáról” – számolt be a főügyész. Az eddigi információk szerint a gyanúsított korábban „nem került konfliktusos helyzetekbe”, legalábbis a bűnüldöző szervekhez nem érkezett ilyen feljelentés. A főügyész elmondta még, hogy a gyanúsítottat a lakás közelében fogták el, és nem tanúsított ellenállást.

Az áldozatokat a bejelentésben megjelölt címen levő két épületben találták meg. Valamennyiük testén súlyos agresszióra utaló jelek vannak, mondta a főügyész, aki megerősítette a rendőrség korábbi pontosítását, miszerint szúrt sebek nincsenek a holttesteken. Egyelőre annyit tudni, hogy valamilyen kemény tárggyal, kalapáccsal vagy valami ehhez hasonlóval ölték meg őket.

Bascov község polgármestere, Gheorghe Stancu szerint a tettek elkövetésével gyanúsított férfit 2006-ban vették nyilvántartásba középsúlyos értelmi fogyatékossággal. Édesanyjával, édesapjával és fiútestvérével élt egy házban.

Agerpres