Hol lehet űrhajóval parkolni Csíkban?

A csillagok útján – csillagászati és űrkutatási találkozót tartanak Csíkszeredában október 6-án, pénteken, az esemény egyik meghívottja Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós – írják Facebook-bejegyzésben a szervezők.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kar, az Erdélyi Magyar Csillagászati Egyesület és a Vega Csillagászati Egyesület Hajdúsági Területi Klubja azzal a céllal szervezte meg a találkozót, hogy népszerűsítse a fiatalok és az idősebbek körében a csillagászatot. A témában több előadást is meghallgathatnak az érdeklődők például a kémiai elemek eredetéről, a gravitációról, számítógépes pozíciómeghatározásról vagy a magyar űrrepülésről.

Az esemény legnépszerűbb programpontja Farkas Bertalan előadása 17 órától a Szakszervezetk Művelődési Házában. Az első magyar űrhajós könyvét a helyszínen meg lehet vásárolni – az ára 130 lej/10.000 forint – illetve a szerzővel dedikáltatni az előadás végén.

A rendezvényen teljes programja itt olvasható, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ami ide kattintva lehet megtenni.

Kiemelt kép: index.hu