Hol hideg, hol meleg lesz az elkövetkező héten

Felmelegedés várható az ország nagy részén a hét második felében, akár 22 Celsius-fokot is mutathatnak a hőmérők. Gyenge esőzésekre 2-6. között lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 1-14. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett időszak első két napján nappal legtöbb 13 Celsius-fok lehet, éjszaka 0-2 fokig hűl a levegő. Ezután felmelegedés kezdődik, 4-én és 5-én az ilyenkor megszokottnál sokkal magasabb, 19-22 fokos átlagos nappali csúcshőmérsékletre lehet számítani, és éjszaka sem lesz 8-10 foknál kevesebb.

Hétvégére ismét lehűl az idő, nappal legtöbb 12-13 fok, éjszaka 2-4 fok várható. Jövő hét elején a nappali átlagos csúcshőmérséklet 14-15, majd a hét vége felé 10-12 fok körül alakul, éjszaka marad a 2-4 fok. Elszórt esőzésekre november 2-6. között, majd 10-e után lehet számítani.

A hegyekben fokozatosan melegszik majd a levegő, nappal 14-15, éjszaka 4-6 fok lesz. Hétvégétől aztán visszatér az évszaknak megfelelő időjárás, jövő héten a  hegyekben a nappali csúcsértékek 7-10, a minimumok 1-3 fok körül alakulnak. Gyenge esőzésekre kedden és szerdán, majd 4-7. között lehet számítani.

Székelyudvarhelyen a weather.com előrejelzései szerint kedden a délutáni órákban kisebb esőre lehet számítani, a nappali csúcsérték 15 Celsius-fok körül alakul majd. Szerdán keddhez képest egy fokot csökken a nappali hőmérséklet, erre a napra 14 Celsius-fokra számítanak a meteorológusok, helyenként felhős égbolttal. Csütörtöktől aztán jelentősen felmelegszik az időjárás, és akár 23 Celsius-fokot is mutathatnak a hőmérők, ami pénteken sem lesz másképp, amikorra csupán egy fokkal kevesebbet, 22 Celsius-fokot mondanak a meteorológusok.

Hétvégén aztán lehűlés jön, szombaton és vasárnap már 15 Celsius-fokra kell számítani, és a zápor valószínűsége is nagy lesz a szombati napon, míg vasárnap száraz időre számíthatunk, helyenként felhős égbolttal.

Agerpres