Hogyan alakítják jó sok pénzért a szavazatod?

Vagy „van pénz lóvéra” a magyar kormányban, vagy nagyon fontos a számára megszórni az egész térséget bizonyos üzenetekkel – és térség alatt nem csak a magyarul beszélőket kell érteni.

Hogy miért mondjuk ezt? 

Nézzük meg, hogyan!

Kezdjük a pénzügyekkel. 

Nem titok, hogy a magyar kormány harca „Brüsszellel” (ahogy a Fidesz kollektívan nevezi az Európai Parlamentet és Bizottságot) nem ért véget, és 21,8 milliárd eurónyi forrás még mindig le van fagyasztva, illetve a tavaly decemberben feloldott 10,2 milliárd egy része is csak idővel és feltételekkel érkezik. A magyar kormánynak ezen túl is nehéz éve volt anyagilag.

A magyar kormány ravasz orosz gázüzlete végül 564 milliárd forintos (1,43 milliárd euró) veszteséggel zárult két év alatt ahhoz képest, hogy mennyibe került volna a gáz a tőzsdén. És, hogy kerek legyen a történet, a költségvetési deficit 2023-ra meghaladta a már eleve magas várt 5,9 százalékot és a GDP 6,8 százalékára emelkedett.

Ezekben a szűkös időkben tehát arra számítana az ember, hogy csakis a fontos dolgokra fognak jelentős kiadásokat csoportosítani. Ez alapján akkor a magyar kormánynak kiemelten fontos, hogy szomszédos országokban terjesszen bizonyos üzeneteket.

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!