Hogy lássák a betegek az orvos arcát

Felragasztotta az arcképét a védőöltözetére egy Temes megyei szívgyógyász, hogy a koronavírussal fertőzött betegek is láthassák az arcát.

Tudor Pârvănescu a Facebookon osztotta meg a képet a következő szöveggel: Létezik egy régi népi mondás, hogy az orvos holtig tanul. Tanulj meg jobb embernek lenni! Tanulj meg segíteni a szomszédodnak! Tanulj meg bánni az emberekkel! Tanulj meg mosolyogni! Tanulj meg ott lenni, ahol szükség van rád! Tanulj meg nem elrejtőzni! Tanulj meg szolidáris lenni a betegséggel, függetlenül a választott szakiránytól.

Ha el tudod sajátítani ezeket a tanításokat, akkor orvosnak nevezheted magad. De ha azt szeretnéd, hogy a páciensed gyógyítónak tartson, sokat kell még tanulnod” – írta a temesvári orvos.

Eredetiben: Exista o vorbă veche din popor cum că medicul învață cât trăiește. Învață să fii un om mai bun! Învață să îți ajuți aproapele! Învață să tratezi un om! Învață să oferi un zâmbet! Învață să fii acolo unde este nevoie de tine! Învață să nu te ascunzi! Învață să fii solidar cu boala indiferent de specialitatea aleasă!  Dacă tu crezi ca poți stăpâni aceste învățături, înseamnă că te poți intitula drept medic, dar dacă îți dorești ca pacientul sa te considere un “vindecător” mai sunt foarte multe de învățat.

 hotnews.ro