Hivatalos: nem mi voltunk túl hülyék az okoslámpához

Nem tartott sokáig az öröm azok számára, akik okoslámpák nélkül jobban szeretik a terelőuti közlekedést. S mintha megérezték volna a hivatalnál, hogy foglalkoztat minket is a kikapcsolt lámpák története, kedd reggel bejelentették, hogy két útkereszteződésben hétfő reggel újraindult a rendszer.

A Wesselényi–Tamási és a Wesselényi–Orbán Balázs–Bălcescu kereszteződéseknél tehát ismét „gyorsabban át lehet haladni”, ígéri a városháza arra hivatkozva, hogy a rendszert működtető szoftvert frissítette a kivitelező, illetve állított a kamerákon is. Sőt, a kamerák spanyol gyártója is rákapcsolódott a rendszerekre, segítve a programozást. A Sas–Bălcescu–Vásártér utcák találkozásánál pedig megnövelték a szenzorok számát a hatékonyság érdekében.

Ami annyit jelent, mégsem velünk volt a baj, hogy nem tudtunk rendesen a lámpa elé állni, ahogy azt többször is megkaptuk a városházától, valahányszor szóba kerültek az okoslámpák okozta kellemetlenségek. Mert ahelyett, hogy könnyítették volna, sokszor akadályozták a terelőúti forgalmat, ezt több olvasónk is jelezte, és nekünk is volt szerencsénk megtapasztalni.

A negyedik, Bălcescu-Bethlenfalva-Lakatosok kereszteződésről nem szól az idézett bejegyzés, de Zörgő Noémi szóvivőtől megtudtuk: az elképzelés az, hogy amint a villamossági vállalattól megkapják a jóváhagyást,  el tud kezdődni a kereszteződés átépítése. A terveket bő másfél éve, 2020. február 5-én mutatták be.