Hirtelen, a semmiből támadt a medve egy férfira

Információink szerint június 17-én, csütörtökön este 11 óra körül érkezett a 112-es segélyhívás, melyben egy medvetámadásról jelentettek Hidegkút határában.

A megtámadott ember egy székelyandrásfalvi születésű, 54 éves pásztor volt, aki éppen hazafele készült az esztenáról, amikor a vad hirtelen előtermett és hátulról neki ugrott. A helyzetet nehezítette a gyenge látási viszony, és kutyák sem voltak a közelben, így a medve karmai közül csak nagyon súlyos sérülésekkel sikerült kiszabadulnia a pásztornak. A mentő érkezéséig szekérrel a faluig szállítottak, ahol a keresztúri mentőegység vette át, és látta el a pásztort, aki súlyos koponya-, és mellkassérüléseket, valamint kulcscsont és bordatörtést szenvedett. A nagyvad a karmait olyan erősen a férfi arcbőrébe és mellkasába mélyítette, hogy mindkét esetben nagy helyen felszakadt a bőr.

A keresztúri mentőegység az állapotának stabilizálása után a székelyudvarhelyi városi kórház sürgősségi osztályára szállította a férfit, ahol további vizsgálatokat végeztek és ellátták sebeit, majd a hajnali órákban a székelyudvarhelyi mentőszolgálat orvosos kocsija a Csíkszeredai Megyei Kórház mellkassebészeti osztályára szállította.

A kiemelt kép illusztráció.

Â