Hideg, meleg, majd megint hideg és megint meleg

Hideg idő lesz a hét elején Erdélyben még úgy is, hogy egyik napról a másikra nőnek a maximumok: a hét eleji 9 fokról 15-éig 20 fokig melegedik az idő, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes, április 11-24. közötti időszakra érvényes előrejelzéséből. Később ismét lehűl az idő, így az időszak csúcshőmérsékletei április 15–18-án lesznek, ezután 12 fokra csökken a hőmérséklet. Az előrejelzési időszak vége felé ismét megemelkedik a hőmérséklet, akár 16 fokos maximumok is várhatók.

Az éjszakai hőmérsékletek fagypont alá a kéthetes időszak első három napján esnek, ekkor -3 Celsius-fok is lehet, április 17-éig 5 fokra emelkedik, az előrejelzés második hetében pedig 1-4 fok között ingadoznak majd a minimumhőmérsékletek.

Csapadékra április 16. és 24. között számíthatunk.

Székelyudvarhelyen

a legmelegebb pénteken lesz, 21 fok szerepel az Accuweather meteorológiai portál előrejelzésében, addig itt is fokozatosan melegedik az idő, péntek után ismét lehűlés várható jövő keddig, a legmelegebb ismét a hét végé felé lesz, csütörtökön, 22 fok.

Az éjszakai hőmérsékletek kedden, szerdán, szombaton és vasárnap is fagypont alá esnek, a következő héten az előrejelzés szerint már nem esik 0 fok alá éjszaka sem a hőmérséklet.

Úgy tűnik, a havazás sem marad még el, hózáporokra jövő hétfőn számíthatunk, esőzésekre 15-én, 16-án, 19-én és 22-én van a legnagyobb esély.