Hideg estéink lesznek a hét elején

Az Országos Meteorológiai Szolgálat november 22-december 5. között Erdélyre érvényes előrejelzése szerint keddtől csütörtökig lehűl az idő, az átlaghőmérséklet 5-6 Celsius-fok körül lesz. A hétvégére felmelegszik, november 27-29. között 10-11 Celsius-fok lesz a csúcshőmérséklet.

30-ától megint lehűl az idő, és az időszaknak megfelelő, 4-6 Celsius-fok közötti értékek lesznek jellemzőek. A legalacsonyabb hőmérsékletek fagypont alatt lesznek, -3 és -1 között, kivéve 27-29. között és 23-án, ekkor 1-2 Celsius-fok lesz a leghidegebb.

Esőre 23-án a nap elején kell számítani időszakos jelleggel, 26. után szintén előfodulhat csapadék, november végén, december elején ónos eső, hó is lehet.

Az AccuWeather weboldal szerint Székelyudvarhelyen jövő hétfőn és kedden havazhat, csapadék előfordulása pénteken a legvalószínűbb. A legmelegebb pénteken, szombaton és vasárnap lesz, ekkor 11 Celsius-fok is lehet akár. A legalacsonyabb éjszakai értékek kedd, szerda és csütörtök éjjel lesznek, -5 Celsius-fokot is mérhetnek a hőmérők.