Hideg éjszakák várnak ránk

Közzétette az Országos Meteorológiai Szolgálat a január 29. és február 12. közötti időszakra érvényes előrejelzését, eszerint

Erdélyben

február 2-áig 2 és 5 fok közötti maximumokat jósolnak, a legalacsonyabb hőmérséklet pedig átlagosan -10 és -6 Celsius-fok között fog alakulni. Ezt követően, február első tíz napjának végéig a hőmérsékleti értékek az ebben az időszakban szokásosnál magasabbak lesznek, a maximumok 7 és 10 fok között alakulnak, a minimumok pedig 0 fok körüliek lesznek.

Csapadék február 1-jén estétől várható, de február 2-a és 4-e között, valamint nagy valószínűséggel február 7-11-én is lehet számítani rá.

Udvarhelyen

a már említett időszak első hetének közepén – szerdán és csütörtökön – melegedik fel enyhén az idő 5-6 Celsius-fokra, majd újra visszatérnek a nappali 3 fokos maximális hőmérsékletek. Éjszakánként hideg lesz: hétfőn -11, kedden -9, szerdán -7 Celsius-fok is lehet, csütörtöktől már melegebbre számíthatunk, szombat éjjel nem fogja elérni a fagypontot a minimális hőmérséklet.

Eső szombaton a legvalószínűbb.

A következő héten már melegebb lesz. Csütörtökön és pénteken 5-6, a többi napokon 7-8 Celsius-fok is lehet napközben. Fagypont alá a hőmérők higanyszálai a hét elején nem csúsznak, csütörtöktől viszont már a minimális hőmérsékletek naponta elérhetik majd a -2, esetleg -3 fokot.

Esőre szerdán, hóra ugyancsak szerdán és csütörtökön lehet számítani.