Hiába vívták ki a feljutást a Szejke SK játékosai

A Szejke SK vezetősége a legfelsőbb osztályba való feljutás kivívása után az elmúlt két hónapban azon dolgozott, hogy előteremtse annak az anyagi lehetőségét, hogy a csapat a 2021-2022-es idényt az első osztályban kezdhesse – írja a június 16-án kiadott közleménye a csapat vezetőségének. Azt állítják, nem sikerült olyan támogatói kört kapni az ígéretek ellenére, amely garantálta volna Bölények Ligájában való szereplést, illetve a keret erősségét is indokként említik, szerintük csak a kiesés ellen harcolhatnának a legfelsőbb osztályban a jelenlegi csapattal, ezért idén újra a másodosztályba neveznek be, ahonnan ismét megpróbálnak feljebb lépni.

Közleményükben megköszönik a támogatóknak, hogy segítették őket, remélik a jövőben is fogják. „Hiszünk abban is, hogy sikerül megoldást találnia a városi önkormányzatnak abban, hogy a jövőben direkt-támogatásban is tudja segíteni a csapatot” – írják.

Természetesen most is megpróbáltunk kapcsolatba lépni Győri Istvánnal, a klub ügyvezető igazgatójával, akitől szerettük volna megkérdezni, hogy sikerült-e törleszteni az adósságokat, mekkora költségvetésre lenne szükségük a Bölények Ligájához, és hogy miért lépnek vissza akkor, amikor a hivatalban azon dolgoznak, hogy már idén részesüljön direkt támogatásban a klub.

Arra is kíváncsiak lettünk volna, hogy milyen a kommunikáció a városháza és a Szejke Sportklub között, ugyanis a város közvetett módon gyakorlatilag tulajdonosi minőségében van jelen a csapatnál, ennek ellenére a június 15-ei rendkívüli tanácsülésen Venczel Attila jegyző úgy vélte, hogy nem az önkormányzatnak kell eldöntenie, hogy a Szejke SK milyen típusú támogatást igényel, ha a csapat letette a pályázati kérést, ez van, és oda kell figyelni arra, hogy dupla támogatást ugyanarra a tevékenységre nem adhat a város.