Hiába fékezett a mozdonyvezető, nekicsapódott a vagonnak

Vonatbaleset történt szombaton, március 25-án este a galaci vasútállomáson. Egy mozdony nekiütközött egy vasúti kocsinak, négy személy megsérült, írják az Agerpresen a Galac megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleményére hivatkozva.

A tájékoztatás szerint egy tolató mozdony nekiütközött a galaci állomáson álló vagonnak, amelyben utasok voltak, a Transtelex szerint a mozdonyt rá akarták csatolni a szerelvényre.

A Galac megyei rendőrség tájékoztatása szerint a vonatbaleset este 19 óra 19 perckor történt. Információik szerint a mozdony fékrendszere meghibásodott, ezért futott bele a Galac-Buzău személyszállító vonat vagonjába. A helyszínelést végző rendőrök közölték, hogy a mozdony sebességmérője 75 km/h-nál akadt meg. A mozdonyvezető elmondása szerint a mozdony hirtelen gyorsult, és ő hiába próbált fékezni, mert a fékrendszer nem működött. A Galac megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a mozdonyvezetőt és a kalauzt Dräger alkoholszondával vizsgálták meg, mindkettejük eredménye negatív volt, áll a Krónika beszámolójában.

A balesetben négy személy sérült meg, egy személy életét vesztette, írják a Transtelexen. A halálos áldozat egy 53 éves nő, annak a Mărășeștibe induló személyvonatnak volt a kalauza, amelyet össze kellett volna kapcsolni a mozdonnyal. A helyszínre érkező rohammentősöknek a pályaudvaron még sikerült újraéleszteniük, de kórházba szállítását követően meghalt. A mozdonyvezetőt lábsérüléssel, a személyvonat másik kalauzát kéz- és fejsérüléssel, az összetört vasúti kocsiban tartózkodó utast pedig lábsérüléssel szállították kórházba.