Hétvégén meggyújtjuk az elsőt

Meggyújtják az első gyertyát a Márton Áron téren advent első vasárnapján, november 27-én 17 órától, írják a városháza Facebook-eseményében. Ekkor a Szent Miklós Római Katolikus Plébánia részéről Ft. Márton József főesperes-plébános gondolatai és a Balázs Ferenc Vegyeskar előadását hallhatjuk, vezényel Kovács László karnagy.

A következő három vasárnapon is lelkipásztorok, a városi kórusok és szólisták segítenek hangolódni karácsonyra ugyanacsak 17 órától.
A második vasárnapon, december 4-én Nt. Pitó Zsolt, a Belvárosi Református Egyházközség lelkészének gondolatait, valamint az Alla Breve Vegyeskart hallhatjuk, ugyancsak Kovács László karnagy vezetésével.

A harmadik vasárnapon, december 11-én Mezei Ödön, a Székelyudvarhelyi Baptista Gyülekezet lelkésze, Faluvégi Chripkó Krisztina szólista és Lokodi András zongorista gondoskodik az ünnepi hangulatról.
A negyedik vasárnapon, december 18-án pedig Nt. Simó Sándor, a Belvárosi Unitárius Egyházközség lelkipásztorának adventi gondolatai és a Székely Dalegylet Férfikórus által elődadott énekek kíséretében gyullad ki a fény a Márton Áron téri, városi adventi koszorún. Kórusvezető Bartalis Izabella lesz. Ekkor megnyílik a karácsonyi vásár is, így vélhetően ekkor már a cserkészek által hozott békelánggal gyújtják meg a gyertyákat, és ki-ki hazaviheti otthonába a lángot.

A kiemelt kép archív