Hétgyermekes szenterzsébeti családnak gyűjtenek

Leégett a házuk február 2-án.
Fotó: Tordai Gábos Enikő Facebook-oldala

Adományokat gyűjtenek annak a székelyszenterzsébeti családnak, amelynek a háza feburár 2-án teljesen leégett. A tűzoltók szerint egy nem megfelelően szigetelt kályhasíp okozta a tüzet, személyi sérülés nem történt.

Kóré Vilma Vilhelmina, a károsult családanya portálunknak elmondta, miután megfőzte az ebédet, átment a gyermekekkel a lánytestvéréhez. Hazafelé jövet hallottak egy nagy robbanást a ház irányából, az ajtót kinyitva szembecsapott a láng velük. Elsősorban gyermekei számára kér ruházatot, de szükségük van kályhára, mosógépre, hűtőre és edényekre is. A legkisebb gyermek egy éves, a legidősebb tizenkettő, két kislány és öt fiú van a családban. Jelenleg az édesanya lánytestvérénél laknak ideiglenesen.

Közben a Facebook-on gyűjtést szerveztek a helybéliek, Flóra Renáta és Tordai Gábos Enikő, Csányi Attila bejegyzésben kérte a segítséget a hétgyermekes család részére.

– Nagy szerencse,

hogy nem tartózkodtak otthon a tűzesetkor. Az édesapa a faluban dolgozik, az édesanya a gyermekeket neveli. Szeretnénk, ha minél hamarabb beköltözhetnének a leégett házuk mellett található pirosban álló épületbe, ami szintén az övék. Ezért kértük a magánemberek és alapítványok közbenjárását, ezért indultunk meg a faluban, hogy elindítsuk a gyűjtést – mondta el érdeklődésünkre Tordai Gábos Enikő helyi lakos, Újszékely község alpolgármestere.

Enikő szerint a február másodikán megfogalmazott felhívás szerint ruhaneműt, cipőt, kabátot, pelenkát és tartós élelmiszert kértek az adakozóktól, de az élelmiszer-szállítmányok megérkezése után tudatosult bennük, hogy még sok mindenre van szükség.

Aki segíteni szeretne, az adományát leviheti az újszékelyi polgármesteri hivatalhoz. Székelyudvarhelyen a Kossuth Lajos utca 43. szám alatt, vagy a Építők 5/16. szám alatt fogadják a felajánlásaikat reggel 8 és délután 18 óra között – áll Flóra Renáta felhívásában.

Kérdéseikkel keressék Tordai Gábos Enikőt (0756120902), vagy Csányi Attilát (0747877984).