Hétfő óta nem kezelnek senkit koronavírussal a kórházban

Bár valamivel több egy nap alatt regisztrált fertőzöttről számolnak be, mint egy hete, még így is azt mondhatjuk, hogy már két hónapja tart az az időszak, amikor a legkevesebb új koronavírusos beteget jelentenek naponta országszerte. A többi mutató is alacsony: kórházban, intenzíven is egyre kevesebben vannak, elhalálozásk is egyre ritkábban fordulnak elő. A legújabb jelentések szerint Prahova megyében a legmagasabb, azaz 0,1 százalék a fertőzöttségi arány, a legtöbb megyében 0,01-0,003 közötti százalék, négy megyében – Buzău, Călărași, Kovásznak és Vrancea – pedig zéró.

A megye kórházaiban egyetlen beteg van már nyolc napja, hétfőig a székelyudvarhelyi kórházban ápoltak egy beteget, majd Maroshévizen szorult szintén egy személy kórházi ellátásra. Azok száma is lecsökkent, akik otthon vészelik át a betegséget, a hét közepétől már csak egyetlen ilyen személy van.

A városban megint csökkentek a számok, hétfő óta már nem kezelnek senkit koronavírussal a kórházban, városunk fertőzöttségi mutatója több mint egy hónapja zéró.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városházi szóvivó közleményei szerint július 9-én, pénteken

az országban

Országos adatok
A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Hargita megyei adatok

 

A székelyudvarhelyi adatok tekintetében

Zörgő Noémi városházi szóvivő azt nyilatkozta portálunknak, hogy jelenleg nem ápolnak koronavírusos beteget a kórházban, a fertőzöttségi mutató a DSP közlése szerint még mindig nulla.

Székelyudvarhelyi adatok

Â