Heten vannak és robbantani készülnek

Hét előadó a saját sikersztorijával robbantja be magát a Dinamit! sikerkonferencián, hogy másokat is motiváljanak. Magyar konzul, vállalkozó, tanár, alpolgármester és rajzfilmkészítő is fellép az udvarhelyi művelődési házban szombaton, október 29-én délelőtt tíz órától. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva lehet megtenni.

„Erdélyben rengeteg a sikeres fiatal. Ezért a Dinamit! sikerkonferencia szeretne nekik lehetőséget adni a bemutatkozásra, hogy másokat is motiválhassanak“ – írja a szervező Magyar Ifjúsági Tanács az esemény Facebook-oldalán.

Ki az a hét?

Fazakas Szabolcs a Székelyföldi Legendárium és a Mini Erdély park ötletgazdája, alapítója. Már 16 évesen operatőrként dolgozott, megfordult az RTL-Klubnál, a Tv2-nél, a Duna Tv-nél és az MTV-nél, itthon pedig a Pro Tv-nél és a Prima Tv-nél dolgozott, míg haza nem jött.

Visszaköltöztem Székelyudvarhelyre és néhány év mindenféle próbálkozás és nehézség után jött a Legendárium ötlete. A kalandos karrier meghozta a gyümölcsét, nagyon sok embert ismertem meg, profiktól tanulhattam a szakmát, és beérett a befektetett munka és kitartás. Ma már saját 60 fős csapattal dolgozhatok együtt a Legendárium Animációs Stúdióban és a Mini Erdély Parkban. Egy dolgot megtanított az élet: a kitartás és az emberekhez emberként viszonyulás a jó és a célba vezető út.” – írja bemutatkozójában Fazakas Szabolcs.

Lesznek még udvarhelyi előadók: Szabolcs mellett a Vekker Kávéközösség alapítójaként ismert Vinczellér Árpád sikersztoriját is hallhatja a közönség. Mindig is bennem volt, hogy tegyek valamit a közösségemért, és jelenleg is azon agyalok, hogy miként tudnék értéket teremteni itthon, a helyi emberek számára. Végül, tekintve, hogy vendéglátásban dolgoztam tizennyolc évet, adta magát, hogy én ebben tudnék a leghasznosabb lenni. Majd, óriási szerencsémre egy barista képzés arra is választ adott, hogy a vendéglátáson belül merre kell vegyem az utat. A kávé felé” – olvasható Árpád bemutatkozójában.

Both Hajnal magyar konzul Csíkszeredában, ám előtte sokáig kereste a helyét a világban: Udvarhely zeneiskola, Bécs – konzervatórium, Anglia – vendégmunka, Budapest – jogi kar. Senki nem garantálja, hogy jól választunk felsőoktatási intézményt 18 évesen, ugyanakkor merni kell változtatni, amennyiben érzed, hogy nem vagy a helyeden. Annak eredményeként, hogy én ezt megléptem – tudom most kimondani – álmaim munkáját végzem magyar konzulként Csíkszeredában, szentegyháziként” – mondja bemutatkozójában.

Seer László orvosnak készült, de végül pszichológus, majd közgazdász diplomát szerzett, és aztán a tanári pálya felé vette az irányt: „Kezdő közgazdászként a marketing területén kezdtem el dolgozni, ahol hamar kiderült, hogy a webáruházak és online szolgáltatások világát érzem a legközelebbinek magamhoz. Ezt követően egy nagy hírportál marketing menedzsere is voltam, majd ezt követte az egyetemi pályám, aminek következtében jelenleg is marketinggel és emberi viselkedéssel kapcsolatos tantárgyakat tanítok a kolozsvári BBTE Közgáz illetve egyéb karain” – olvasható László bemutatkozójában.

Simó Réka vállalkozót egy közösségi esemény indította el a célja felé: létrehozta Csíkszeredában a Magtár vállalkozásfejlesztési központot és rendezvényteret. „Fantasztikus embereket és kreatív vállalkozásokat sikerült beköltöztetni. Olyan fiatalokat, akik szeretik, amit csinálnak, akik a megoldásokat keresik és akik közösségben is képesek gondolkozni és tenni is ezért. A megnyitás óta egy nap sem volt ugyanolyan a Magtárban. Folyamatos mozgásban vagyunk. Erről az állandó változásról, a Magtárban megélt kihívásokról, a jó és a rossz példák, valamint az önismeret fontosságáról beszélek a Dinamit-on.” – ígéri Réka.

Szabó Ottó már fiatalon ráérzett, mi a legfontosabb feladata. Újszékely község alpolgármestereként úgy érzi, legfontosabb feladata, hogy megoldást találjon az emberek személyes kéréseire: „Nem számít, hogy épp hétvége van, vagy késő este, egy célt tartok szem előtt: segíteni mindenkin!” – fogalmaz Ottó.

Tankó Attila fiatal olyat alkotott ami hasznos a környezetünk számára: „A közelmúltban a Munch Romania ételmentő kezdeményezést és platformot építettük ki két romániai városban. Számomra amellett, hogy ez egy nagyon jól összeállított és felépített vállalkozás, azért is kedves számomra, mivel ezzel a projekttel mindenki tesz a környezetért, az ételpazarlás ellen, úgy, hogy mindeközben egy ételmentő közösség épül ki. Jelenleg a fent is említett szervezeti tevékenységeimen túl többek között üzleti- és pályázati tanácsadással foglalkozom, illetve ezen vállalkozásunk üzleti fejlesztésével” – mutatkozik be röviden Attila.

Ahogy az lenni szokott, az eseményen részt vevő hét előadót az előadásaik után a résztvevők személyesen faggathatják, tanácsot kérhetnek tőlük.

Kiemelt kép: archívum, Dinamit! sikerkonferencia