Heten sérültek meg a hétfői balesetekben

Összesen hét személy sérült meg hétfőn, november 21-én két, különböző településen történt közúti balesetben. 

Hétfőn kora délután kevéssel 14 óra előtt egy 32 éves férfi, miközben a 13/A jelzésű országúton közlekedett autójával Székelyudvarhely irányából Korond felé, összeütközött egy 55 éves, Maros megyei férfi vezette személygépkocsival.

Fotó: Székelyudvarhelyi Közlekedési Infó/Vajda Tamás

A balesetben 20 és 50 év közötti személyek sérültek meg. Ugyan a rendőrségi jelentés szerint négy személy sérült meg, dr. Domokos Iván, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatója elmondta, összesen hat személyt kellett a székelyudvarhelyi kórházba szállítaniuk a mentőknek. 

A székelyudvarhelyi mentőszolgálat részéről két mentőautó, köztük az orvosos kocsi, valamint a SMURD-alakulat is a helyszínre sietett. A sérültek közül egy 55 éves férfit koponyasérüléssel, arcán vágott sebbel, egy 50 éves nőt térdsérüléssel vittek be a kórházba a székelyudvarhelyi mentőszolgálat emberei, valamint egy 30 éves nőt, akinek a légzsák ütötte meg a mellkasát, a további sérülteket a SMURD-alakulat szállította be.

A balesetben érintett két sofőrt alkoholtesztnek vetették alá, amely kimutatta, hogy egyikük sem állt alkoholos befolyásoltság alatt. A rendőrség folytatja a nyomozást a baleset pontos okainak és körülményeinek megállapítása érdekében – közölte Maria Plumbu sajtószóvivő.

Ugyanaznap délután 16 óra 20 perc körül Fenyéden történt közúti balesethez riasztották a Hargita megyei rendőrséget – tájékoztatott a szóvivő.

Fotó: Székelyudvarhelyi Közlekedési Infó/Bíró Barna Botond

Az első vizsgálatok alapján egy 18 éves máréfalvi fiatal, amint Fenyéden vezetett autójával, összeütközött egy 48 éves bákó megyei férfival, aki Szentegyháza irányából Székelyudvarhely felé tartott. 

A balesetben – a rendőrségi jelentés szerint – megsérült a bákó megyei sofőr két utasa, egy 34 és egy 39 éves személy. Dr. Domokos Iván orvosigazgatótól megtudtuk, egy személyt bal térdsérüléssel kellett ellátniuk a mentősöknek.

A helyszínen elvégzett alkoholtesztek alapján egyik sofÅ‘r sem volt alkoholos befolyásoltság alatt. Az ügyben eljárás indult gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.Â