Hencegett az általa leütött, döglött lóval

Fotó: a helyi rendőrség Facebook-oldala

Június 1-jén, hétfőn kezdett el terjedni a Facebook-on egy bejegyzés, amelyen egy döglött ló volt látható. A képet közzétevő férfi a következő feliratot írta a fénykép mellé: „Ütlek borusz lo döglik  hám ürül enek sekl töbet eni agyak a mai munkám”.

A bejegyzés a székelyudvarhelyi helyi rendőrséghez is eljutott, akik szintén Facebook-bejegyzésben kérték, hogy bárki, aki információval tud szolgálni, jelentkezzen intézményüknél, annak érdekében, hogy a felelős személy szembenézzen tette következményeivel. A helyi rendőrség a nemzeti rendőrséggel közösen hivatalból adatgyűjtést indított az állatkínzással kapcsolatban.

„A személy azonosítása után kiderült, hogy az eset nem is úgy történt, ahogy ki lett írva, ráadásul nem is itt, hanem Ausztriában” – mondta el megkeresésünkre László Szabolcs, a helyi rendőrség igazgatója. Megtudtuk tőle, hogy egy gyerektáborban történt az eset, ahol egy ló eltörte a lábát, veszélyessé vált, elkezdett rohangálni a gyerekek között. Az állatot leütötték, hogy nehogy valaki megsérüljön, viszont nem abba döglött bele a ló. Utólag állatorvos jelenlétében injekcióval szakszerűen altatták el azt.

„A képet közzétevő illető hencegett valójában, hogy ő úgy megtudta ütni úgy a lovat, hogy az elesett, és beledöglött. A képet az is lehet, hogy az állat elaltatása után készítette. A lényeg, hogy ő magára akarta felhívni a figyelmet” – magyarázta László Szabolcs. Az igazgató hozzátette: „mivel ez nem Románia területén történt, az illető kérdőre vonása nem rájuk tartozik, a rendőrség lezárta ezt az ügyet”.