Háztartási roncsprogram: több mint hatvanezer értékjegyet foglaltak le

A környezetvédelmi alap igazgatósága (AFM) 62.500 darab, egyenként 400 lejes értékű utalványt hagyott jóvá a háztartási gépek idei roncsprogramjának első szakaszában – közölte a hatóság az Agerpres hírügynökséggel. Erre a szakaszra június 24-től június 30-ig, avagy a keretösszeg kimerüléséig lehetett jelentkezni, ami az első két órában meg is történt. Hargita megyében 725 utalványt hagytak jóvá, a lista megtekinthető itt (a nevek ábécé sorrendben vannak, de nem mindenütt a vezetéknév van elöl – szerk.).

A tárca közlése szerint 25.695 vouchert hűtőszekrények, hűtőládák megvásárlására, 24.096-ot mosógépek, 12.709-et mosogatógépek beszerzésére hagytak jóvá.

Az utalványok 7 napig érvényesek, ennyi idő alatt kell beváltani azokat valamely jóváhagyott kereskedelmi egységben. A jóváhagyott kereskedelmi egységek listája megtalálható az AFM honlapján. Az utalványok kinyomtatott állapotban vagy mobil eszközön mutathatók be, ha pedig online vásárláshoz használják fel, akkor a voucher kódját kell bemásolni a rendelési űrlapra. A most kiválasztott kedvezményezettek idén már nem kérhetnek még egy vouchert ugyanarra a kategóriájú elektromos eszközre.

A voucher névre szóló és nem ruházható át más személynek. Csak az használhatja fel, akinek a nevére kiállították – figyelmeztet az AFM.

A 2. szakasz július 1-jén, 10 órakor indul, és július 7-éig, vagy a támogatási összeg kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban laptopokra és táblagépekre lehet értékjegyet lefoglalni. A támogatási keret 10 millió lej, laptopokra 500, táblagépekre 300 lejes utalvány jár. 

A háztartási roncsprogram további szakaszairól és a voucher felhasználási módjáról, határidejéről itt írtunk bővebben.

Agerpres/hírszerk.