Házhoz megy az oltás

fotó: ILYÉS Zalán | archív

Mobil oltócsapat is segíti a lakók immunizálását Székelyudvarhelyen – olvasható a városháza oldalán. Így a városban működő két oltóközpont – a mozi és a bethlenfalvi kultúrotthon – mellett otthon is megkaphatják a beteg, ágyhozkötött, mozgásképtelen személyek az oltást. Ennek a lebonyolítását az egyes oltóközpont személyzete vállalta magára, így jelenleg minden, az otthonában beoltott személy a Pfizer-BioNTech oltását kapja, mondta el portálunknak Zörgő Noémi városházi szóvivő.

Az otthoni oltások már az elmúlt héten elkezdődtek, 51 személy kapta meg a mobil oltócsoportok segítségével a vakcinát eddig, a tervek szerint ezen a héten még közel 100 személy immunizálása történik meg. Az érintettek a szociális igazgatóságon igényelhetik a szolgáltatást, tette hozzá a szóvivő.

A hivatal közlése szerint legrosszabb esetben körülbelül kilenc napon belül már bárki megkaphatja az oltást, ennyit kell várni ugyanis a moziban működő központban, ahol a Pfizer-BioNTech oltóanyagot használnak. A kettes számú, bethlenfalvi központban azonnal megkapható a védőoltás, mivel az AstraZeneca termékét használó központokba nem szükséges előre iratkozni.