Hazaengedte volna a bíróság Pethő Attilát

Március 8-án újabb 30 napra meghosszabbították Pethő Attila előzetes letartóztatását a Termés utcai bántalmazási és zaklatási ügyben.

Habár az udvarhelyi bíróság házi őrizetre enyhítette volna az ellene kiszabott intézkedést, amit a Madarasi-Hargitán kellett volna töltenie, a csíkszeredai törvényszék felülírta az elsőfokú döntést, befogadva az udvarhelyi ügyészség fellebbezését, mely a február 7-én elrendelt előzetes letartóztatás fenntartását kérte.

A vádlottat azért tartóztatták le egy hónappal ezelőtt, mert a hatósági felügyeletet rosszhiszeműen megszegte, a büntető perrendtartás pedig előírja, hogy ebben az esetben házi őrizetre vagy előzetes letartóztatásra szigorítható az intézkedés. Igaz, a bíróság akkor sem tartotta megalapozottnak a legszigorúbb változatot, viszont a törvényszék igen.

A zaklatási ügy első tárgyalási időpontját január 20-ára tűzték ki, azonban a vádlott részéről beadott áthelyezési kérelem miatt március 10-ére halasztották. Végül erről a kéréséről február 25-én önként lemondott a vádlott, olvasható az igazságügyi portálon.

A kiemelt kép illusztráció.