Hatszor riasztottak medvék miatt

Hatszor kértek segítséget a csendőrségtől az elmúlt 48 órában Hargita megyében: Tusnádfürdőre, Csíkszentlélekre, Marosfőre, és a Csíkszentimréhez tartozó Büdösfürdőre riasztották a rendfenntartókat.

A Hargita megyei csendőrség tájékoztatása szerint az első három hívás Csíkszentimréről és Tusnádfürdőről futott be, de a nagyvadak már nem voltak a helyszínen a hatóság kiérkezésekor. A negyedik riasztás szintén Tusnádfürdőről jött, egy csendőrőkből és egy rendőrből álló csapat biztosította a helyszínt.

Vasárnap Csíkszentléleken járt a nagyvad, de elkerülte a találkozást a kiérkező csendőrséggel. Ma reggel egy nő hívta az egységes segélyhívót, mivel egy medve behatolt a gazdaságukba. A kiérkező csapat elriasztotta a medvét. Az utóbbi időben megnőtt a beavatkozások száma, egyre többször kér segítséget a lakosság medvék miatt Hargita megyében.

Múlt héten a tusnádfürdői önkormányzat az államelnöktől, a miniszterelnöktől és a parlamenttől kért segítséget a medvék okozta károk miatt. A nyílt levél szerint az állatok már napközben is bejárnak a településre, veszélyeztetik a lakosság és turisták testi épségét – számol be az Agerpres.