Hatalmas kár keletkezett a Solymossy utcai tűzben

Közzétette a csütörtöki tűzeset okát és a keletkezett kár értékét a Hargita megyei katasztrófavédelem.

Csütörtök délután egy ház melléképülete gyulladt ki Székelyudvarhelyen a Solymossy utcában, amely több funkcióval is rendelkezett: garázs, raktár, nyárikonyha, kazánház működött benne. A beavatkozás kezdetén a tűz a melléképület teljes tetejére kiterjedt, mintegy 180 négyzetméteren égett, és veszélyt jelentett a környező épületekre. 16 óráig lokalizálták a lángokat, és elérték, hogy a szomszédos épületekre ne terjedjenek át. Az utolsó tűzgócokat 21.25-kor oltották el.

A tűzben, amit a tűzoltóság szerint egy nem megfelelően szigetelt vagy meghibásodott vezeték okozott, mintegy 700.000 lejes kár keletkezett (kb. 140 ezer euró).

Elégett 180 négyzetméter cserép, a tető és a mennyezet fa szerkezete 80 négyzetméteren, lambéria, fa, bútorzat, textilneműk, ruházat, kézműves tárgyak, körülbelül 200 kg vegyes élelmiszer. Megrongálódott 180 négyzetméter fémlemez, 2 fagyasztóláda, sportszerek, áramfejlesztő, számítógép, felügyelőrendszer, szerszámok, két garázsajtó, kazán és három napelem. 2,7 millió lej értékben mentettek meg javakat a tűzoltók, szerencsére sérültek nem voltak.