Hát te immár kit válasszál?

Kérdezd az RMDSZ előválasztásán induló polgármesterjelölteket.

Meguntad, megcsömöröltél, mocskos? De mégsem tudsz élni nélküle? Felelős állampolgár vagy, akinek négyévente egy igen erős eszköz van a kezében, és szeretnéd tudni, hogy ezúttal kire érdemes a szavazó pecsétet nyomni?

Szokatlan dologra vetemedett, demokráciásdit játszik Székelyudvarhelyen április 7-én az RMDSZ. Előválasztást tartanak, ami azt jelenti, hogy a város felnőtt lakossága döntheti el, hogy ki legyen a párt polgármesterjelöltje, vagyis az a személy, akinek a neve szerepel majd az RMDSZ-logó mellett a szavazólapon június 9-én.

Szinusz? Foreszt vagy Szanepides Döme?

Demeter István, Ilyés Szabolcs György és Szakács-Paál István váltaná le Gálfi Árpádot, ha rábíznád szavazatoddal a várost.

Ki szálljon szembe a többi pártok jelöltjeivel és/vagy a függetlenként indulókkal? (Akik amúgy még nem jelezték indulási szándékukat). És miért? Mit változtatna? Mit hagyna a régiben? Különben is, honnan jött és hová megy? Kinek adna kenyeret és kinek cirkuszt? S ha már Udvarhely a cirkuszok fővárosa, hová építené, miből és mikor a városi cirkuszt?

Ha kíváncsi vagy, kik azok az emberek, akik 34 év után bizalmat szavaznak az RMDSZ-nek és a párt jelöltjeként szeretnének politikusként, közéleti szereplőként indulni, akkor most megkérdezheted őket.

Hogy véletlenül se legyen unalmas ez a beszélgetés, ahol elmondják, hogy nem akarok a múltban vájkálni, de… még egy kis vetélkedővel is készülünk a polgármester-előjelölteknek, amit majd Szilágyi István külső munkatársunk fog levezényelni.

Itt küldheted el a kérdéseidet.

Mikor?

március 27-én, szerdán 18 órától.

Hol?

A Zseb kávézóban, Székelyudvarhelyen a Kossuth Lajos utca 33. szám alatt.

Belépő:

36 lej, előfizetőknek 16 lej. Jegyet vásárolni itt tudsz a cikk alján, előfizetni pedig itt.

Fontos, hogy az előfizetés után jelentkezzetek be és úgy vásároljatok jegyet. Akkor eleve a kedvezményes jegyárat fogjátok látni.

Az ár tartalmaz egy kávét vagy egy forró csokit. Rendelésed kérünk, add le 18 óra előtt vagy az esemény után, hogy a beszélgetést ne zavarja a kávégép zaja.

Erre az eseményre minden jegy elkelt!