Hát ez áll Gálfi közvéleménykutatásának hátterében!

Gálfi, ha kell, egyedül is megnézi. Fotó: GÁL ELŐD

Gálfi Árpád polgármester kedden közvéleményt kutatott azzal kapcsolatban, hogy elhozza-e Székelyudvarhelyre fellépni Márki-Zay Pétert, a magyar ellenzék szólóénekesét. Akik nem kísérték figyelemmel a városvezető utóbbi időben folytatott tevékenységeit, elszigetelt esetnek gondolhatták a keddi megnyilvánulást. Nem így mi.

FIGYELEM!

Kacsa rovatunk nyomokban valóságot is tartalmazhat! Amennyiben fogyasztása után érzékenységet tapasztal, keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét!

A polgármester napokban mutatott furcsa aktivitásának nézegettük kirakós darabjait, és egyszer csak összeállt a kép:

Gálfi szakmát tanul!

Meg is kérdeztük a polgi sajtóirodáját, akik megerősítették a gyanút, és a keddi esetről elmondták: a szerkesztetlen dokumentum került nyilvánosságra. Az eredetileg tervezett szövegben nem szerepel, hogy Gálfi nem egy Zay-rajongó, és a publikált anyag mellett nem szerepel a lábjegyzet, miszerint a közvéleménykutatás fikció, csupán a szakmai tanulmányaihoz készít egy felmérést. A balul elsült kutatás után a polgármester úgy döntött, lefagyasztja közvéleménykutatói pályáját, és más pályán próbálkozik:

a versenymotorok pályáján.

A polgi sose titkolta, hogy műszaki ember, erről árulkodik vállalkozásuk is, amelyet felesége tán olyan jól vezet, hogy már nincs is szükség Gálfi visszatérésére. De ha valaki rákapott a benzingőzre, az mindig azt akarja majd szippantani. Valentino Rossi, „a doktor” visszavonulása után, a következő szezonra megnyílik egy hely a Moto GP-ben versenyző Yamaha csapatnál, a „doktor” helyét a „polgi” veheti át, amennyiben az elektromos robogót sikerült még jónéhány köbcentivel feltornázni. 

A “doktort” a “polgi válthatja a GP-ben. Fotó: a polgármesteri hivatal Facebook-oldala

Ha végül mégsem a motorok mellett rakná le a voksát, más, nagyobb járművekhez is van affinitása, ezt is megcsillogtatta a napokban. Több alkalommal is vezette a legkisebb udvarhelyiek lábbuszát, innen már csak apró lépés egy valódi buszt elvezetni. Ha jobban belegondolunk, lehet összefüggés Gálfi új ambíciói és a Budapesttől kapott kék buszok között, amelyeket valószínűleg azért nem használtak eddig közszállításra, hogy Gálfi zsírújan kapja kezébe az egyik kiselejtezett Ikarust. Sajtóirodája nem erősítette meg, de nem is cáfolta feltételezésünket, pedig meg se kérdeztük!

Lehet összefüggés Gálfi új ambíciói és a Budapesttől kapott kék buszok között. Fotó: a polgármesteri hivatal Facebook-oldala

Ha mégis rossz irányt vesz a polgi és a különféle járművek kapcsolata, akkor is marad opciója Gálfinak. Azt már tudjuk, hogy hatalmas sportrajongó, valahogyan minden évben újjáéleszti az év végére anyagilag kifulladó kézilabdaklubot, és ha kell, egyedül is végignézi az asztalitenisz csapatunk BL-mérkőzéseit a tribünről, azért mégis meglepőek új, sportkommentátori törekvései.

A fiát is soraiban tudó FK alkalmazhatja a polgármestert, ha sikerül eltanulnia a sportközvetítések csínját-bínját. A hétvégi futsal forduló alkalmával máris megbízták egy kisebb feladattal, ami talán jobban fekszik neki a közvéleménykutatásnál. Egyelőre a sportközvetítést nem hagyták rá, de ha így folytatja, a következő fordulók során ez is megtörténhet, most csupán élő eredményjelzőként szolgált a fociszeretőknek, akik így nem kellett számolják, hogy melyik csapat hány gólt lőtt, a polgi megtette ezt helyettük.

Gálfi sportközvetítői törekvései (képernyőfotó)

Hogy végül, milyen út mellett dönt Gálfi Árpád, ha a jövőben el kell hagynia a vastrónt, nem tudni, de sajtóirodája nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ezt majd Udvarhely lakói szavazhatják meg.