Hat éremmel térnek haza Varsóból

Fotók: a GÓBÉK TEQBALL TEAM Facebook-oldala

Népes csapattal érkezett a Góbék Teqball Team a lengyelországi Varsóba, ahol Syrenka Teqball Sommer Cup nevű teqball versenyt rendezték július 23-25-én.

Az egyéniben,

a fiúknál Györgydeák Apor, Ilyés Szabolcs és Incze Dávid vette sikeresen a csoportkört, de a legjobb nyolc közé csupán előbbi került be. Apor az elődöntőben a lengyel Bartlomiej Franczukon is túljutott, ami azért is számított skalpnak, mert a hazai teqballos korábban a párosban világbajnok Bányik Csabát ejtette ki. Végül Györgydeák azzal a Katz Balázzsal játszhatta a finálét, aki a világranglista első lengyelt, Adrian Duszakot is búcsúztatta, de az udvarhelyi versenyző két sima szettben múlta felül és nyerte meg az egyénit.

A hétvégén Varsóban női versenyt is rendeztek, ahol szintén érdekeltek voltak a Góbék Teqball Team játékosai. Barabási Kinga Miklós Tündével és Dakó Katalinnal ellentétben a nyolcaddöntőt, illetve az elődöntőt is sikerrel vette, Janicsák Zsanett azonban a döntőben megálljt parancsolt neki.

A páros versenyszámoknál:

férfi, női és vegyepárost is rendeztek. A férfiaknál Incze Dávid Feleki Gellérttel párban a negyeddöntőben esett ki, Ilyés és Györgydeák az elődöntőig jutottak, ahol Bányik és Katz bizonyult jobbnak. Ők a döntőben a lengyel Franczuk-Duszak kettőst is megverték, a góbék végül egy bronzzal lettek gazdagabbak.

A lányoknál csupán öt páros indult el, de ez nem vesz el Dakó Katalin és Barabási Kinga sikeréből, akik hatalmas formajavulást mutattak a csoportküzdelmek után, ahonnan csupán harmadikként jutottak tovább. Az elődöntőben két szettben verték a lengyel Orzechowska-Rybicka duót, akiktől a csoportmeccsek során kikaptak. A döntőben Bartmannál és Jancsikeknél is jobbnak bizonyultak az udvarhelyi lányok, így hiába verte meg ez a kettős is őket a csoportban, Barabási és Dakó arannyal térhetnek haza Varsóból.

A vegyes párosban dominált a Góbék Teqball Team: az Ilyés-Dakó, a Györgydeák-Miklós, és az Incze-Barabási párosaik is bejutottak ez elődöntőbe, az aranyat mégsem sikerült megszerezni. Bányik és Jancsiek Ilyéséket legyőzve jutott a döntőbe, ahol a Györgydeákékat az elődöntőben kiejtő Incze Dáviddal és Barabási Kingával játszhattak és őket is felülmúlták két szettben. A bronzot Györgydeák és Miklós szerezte meg.