Hat díjat, 3500 eurót osztottak ki

Hat előadő nyert díjat, összesen 3.500 euró értékben az idén 11. alkalommal, augusztus 25–27. között megszervezett Siculus fesztiválon.

A rendezvényen három kategóriában díjaztak: az 1.000 eurós Siculus-nagydíjat a 6 Chapter zenekar, a négy darab, 500 euró értékű Siculus-díjat a Rius & Band, a DissOrder, a Szakács Erika Quartet, valamint Szolga Barbi és zenekara, az 500 eurós Európa Hátsó Udvara közönségdíjat pedig ugyancsak Szolga Barbi és zenekara vitte haza – tájékoztatott Tornai Szilárd UIET-elnök megkeresésünkre.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács által szervezett tehetségkutatóra a nevezők két saját, magyar nyelvű dallal, valamint egy LGT-feldolgozással készültek.

Az előadókat hat zsűritag értékelte: Boros Zoltán zeneszerző, Zilahi Csaba, a Kolozsvári Rádió zenei szerkesztője, Virányi Attila, a Metropol együttes frontembere, Szakadáti Mátyás, a Kőbányai Zenei Stúdió tanszékvezetője, Balázs Imre József költő, a KORUNK főszerkesztő-helyettese és Orosz Pál Levente, a Transylvanium együttes énekese. Az Európa Hátsó Udvara közönségdíj nyertesét online felületen választhatta ki a közönség.

A kioszott nyereményeket a fellépők stúdiófelvételre költhetik.

Kiemelt kép: a Siculus Facebook-oldala