Hasít az időseknek szánt Okostelefon-suli

Egyedülálló és rendkívüli tanfolyamsorozat zajlik nyár óta a Diakónia Keresztyén Alapítványnál Idősbarát Internet és Okostelefon-suli címen, amelynek idei utolsó kiadása december 9-ig tart, áll az alapítvány közleményében.

Lőrincz Edit programkoordinátor elmondása szerint egyáltalán nem sejtették, hogy ekkora érdeklődés fogja övezni a tanfolyamot. A cél az volt, hogy az idősebb korosztály is elsajátíthassa és használja azokat a lehetőségeket, amelyet egy okostelefon nyújthat. Mivel a Diakónia Keresztyén Alapítvány alapból az idős korosztály megsegítésével, gondozásával foglalkozik, rájöttünk, hogy mennyire fontos lenne nemcsak egyszerű telefonálásra használni ezeket az eszközöket, hanem a számukra fontos lehetőségeket is meg kellene tanítani. A legtöbb idősödő ember rendelkezik telefonnal, de csak az alapszolgáltatást tudja használni”, fejtette ki Lőrincz Edit.

A tanfolyamok a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal támogatásával 2-2 órás foglalkozás keretében zajlanak december 9-ig, szerdán és pénteken 16 és 18 óra között. Eddig három csoport végezte el a tanfolyamot, de rendkívüli érdeklődés miatt a szervezők már a folytatáshoz keresik a támogatókat.