Háromszázzal több fertőzött tegnap óta

A második katonai rendelet kibocsátása óta mostanáig 1124 személyt helyeztek intézményi karanténba a hatóságok, olyan személyeket, akik nem tartották be az otthoni elkülönítés szabályait. Ezenkívül, 32 személy hagyta el engedély nélkül az intézményi karantént, ők újra 14 napos karantéba kerültek.

Március 31-éig Románia területén 2245 esetben igazolódott be a koronavírus-fertőzés, 220 személy meggyógyult.

A mai napig 69 olyan személyt tartanak nyilván, aki a fertőzés miatt halt meg.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport legutóbbi közlése óta 293 megbetegedést regisztráltak a hatóságok.

Az intenzív terápiás osztályokon jelenleg 62 beteg fekszik, 36 személynek súlyos az állapota.

11 576 személy van intézményi karanténban Romániában, több mint 123 ezer otthoni elkülönítésben, orvosi felügyelet alatt áll.

24 654 tesztet dolgoztak fel a hatóságok a mai napig az országban.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 31-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!