Frissítve: Néggyel nőtt a halálos esetek száma

Újabb három személy hunyt el koronavírus-fertőzés miatt az országban, számolt be szerda este a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Egy 63 éves, Neamț megyei férfi március 21-e óta bizonyítottan fertőzött, a jászvásásári járványkórház intenzív osztályán ápolták haláláig.

Két 70 éves nő a Szucsáva megyei nő is az áldozatok között van, mindkettőjüket a szucsávai kórházban kezelték, szerdán igazolódott a koronavírussal való fertőzöttségük.

Romániában idáig 17 személy halálát okozta a COVID-19 – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Frissítés (16.45):

Meghalt csütörtökön egy koronavírussal fertőzött, Kolozs megyei 76 éves nő. Ezzel a halálos áldozatok száma 18-ra nőtt Romániában.

Az asszonyt március 20-án a bánffyhunyadi kórházba utalták be, majd március 22-én, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje, a kolozsvári járványkórház intenzív terápiás osztályára szállították.

A páciens cukorbetegségben szenvedett és magas vérnyomása volt, írja az Agerpres.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 26-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!