Háromgólos hátrányból állt fel és nyert az FK

A Temesvári CFR volt a Futsal Klub Székelyudvarhely vendége a csapat 2022-ben rendezett utolsó hazai bajnokiján vasárnap, december 11-én, a teremlabdarúgó elsőosztály 12. fordulójában.

Hosszú szünet után tért vissza a csarnokba az FK, utóbbi négy mérkőzését egyaránt idegenben játszotta. Az október végi, Deva West elleni találkozót négy kiszállás követte, ezek során az FK legyőzte a Kolozsvári Clujana és a Luceafărul Buzău csapatát, és döntetlent játszott a Dévai Autobergamóval és a Galaci Uniteddel.

A nagyiramú találkozót a lelátóról nézte végig a román felnőtt futsal válogatott edzője, Kacsó Endre is, az egyik korosztályos nemzeti csapattal.

Ugyan nagyiramban kezdték meg a találkozót a felek, igazán nagy lehetőséget egyikük sem tudott kialakítani, hiszen jól védekezett mindkét együttes.

Az első félidő derekán szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, és egy előre begyakorolt kombinációt hajtottak végre, Robert Lupu edzőjátékos passzolt a bemozduló csapattárshoz, aki a rövid felsőbe lőtt, a Grigorașt a kapuban helyettesítő Farkas csak belekapni tudott, védeni már nem.

A hátralévő játékidőben rákapcsolt az FK, egymást követték a hazai helyzetek, míg a vendégek ismét egy rögzített szituációból veszélyeztettek – Kanyó ütközött a temesvári játékossal, ezt ítélték szabálytalannak a játékvezetők –, de Farkas ezúttal védeni tudott, így maradt a félidőre a 0-1 arányú temesvári vezetés.

A második játékrész

is udvarhelyi fölénnyel kezdődött, de a hazai csapat egymás után durrogtatott lövései nem találtak kaput, egészen a 23. percig, amikor a baloldalon meglóduló Bálint Andor lőtt, és belepiszkált ugyan a temesvári kapus, a labda a hálóban kötött ki.

Nem örülhetett sokáig azonban az „Udvarhely, Udvarhely”-re rázendítő hazai közönség, hiszen alig egy perccel később egy, az udvarhelyi kapu előtt történő kavarodás után, visszaszerezték a vezetést a vendégek. Sőt, egy újabb perccel később jött a következő, majd a következő. Tizenöt perc volt hátra, 1-4 állt az eredményjelzőn.

Menni kellett, ennek megfelelően az FK kapusát is mezőnyjátékosra cserélve rohamozta a temesvári kaput, és ennek meg is lett az eredménye. Tankó Levente, az udvarhelyiek csapat bő tíz perccel e lefújás előtt szépített, majd újabb gólt vágtak a hazaiak, ismét egy gólra kapaszkodva fel ellenfelükre. Jött is az időkérés a vendégek részéről, de a vérszemet kapó FK-t ekkor már nehezen tudták megállítani, így Bálint Andor egyenlítő góljára sem kellett már sokat várni.

Az utolsó tíz percben is támadóbb felfogásban játszottak a hazaiak ellenfelüknél, de teltek a percek és gól szerezniük nem sikerült. 5 perc volt hátra, amikor a közönség rákezdett, szólt a „mindent bele, mindent bele”.

A temesváriak minden erejüket mozgósítva védekeztek, de hiába, Tankó elé került a labda a 36. percben, és a csapatkapitány nem hibázott, a mérkőzésen először vette át a vezetést az FK. Nem csoda, hogy Temesvár is lehozta a kapusát, minden felrakott egylapra az egyenlítésért az utolsó 2-3 percben. És ez lett a vesztük. A 40. percben a kapuja előtt labdát szerzett a védekező hazai csapat, és Tankó távoltó vitte be a kegyelemdöfést a temesváriak üres kapujába, így nagy küzdőszellemről tanubizonyságot téve, 3 gólos hátrányból felállva 6-4 arányban nyerte meg a találkozót Jakab Zoltán együttese.

A székelyudvarhelyi csapat győzelmének köszönhetően visszavette a Dévai Autobergamótól a bajnokság második helyét, és két fordulóval az alapszakasz vége előtt, csupán a Galaci United előzi meg őket.

A bajnokság jelenlegi állása:

A 13. fordulóban az FK az Deva Westhez látogat, majd jövőre az alapszakasz zárásaként a sereghajtó Kolozsvári Clujanát fogadja január 14-én.