Három tűzeset Székelykeresztúr környékén

Fiatfalván a nádas, Szenterzsébeten az avar, Hidegkúton az erdő égett.
Fotó: Villám ÖTE Facebook-oldala

Április 4-én, szombaton három helyszínre is riasztották a Villám Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjat Székelykeresztúr környékére. Az első beavatkozás 13 óra környékén történt, amikor a fiatfalvi Kára-hegyen, a patakmederben meggyúlt a nádas.

A gyors közbelépésnek köszönhetően sikerült gyorsan megfékezni a lángokat.

Szombat este Székelyszenterzsébeten az avar éget Tóvölgyál dűlőben, az önkéntesek egyik része itt küzdött a tűzzel, közel ötszáz négyzetméteren pusztítottak a lángok. Ezzel párhuzamosan oltani kellett Hidegkúton is, ahol az erdő is meggyúlt, a 27-es parcellában kellett beavatkozni a tűzoltóknak – tudtuk meg Szali Mózestől, a Villám ÖTE vezetőjétől.

– A meredek hegyoldalban a szél segítségével elérte a tűz az erdőt is. Négykézláb mászva oltottuk a tüzet a sötétben, becslésem szerint legalább fél hektár lángolt. Tizenöt év alatt ilyen sok munkaóránk nem volt az önkénteseknél, mint márciusban. Reménykedünk abban, hogy a napokban kizöldül a természet, különben az időjárás nem fog kedvezni az állandó gyújtogatásnak. Jelenleg a fertőtlenítéssel vagyunk elfoglalva, Románandrásfalva községben tevékenykedünk – mondta el megkeresésünkre Szali Mózes.