Három személyt gázoltak el az átjárón

A hétvégi balesetsorozat péntek 13-án este 11 órakor kezdődött. Egy 20 éves bögözi fiatal autójával Bikafalvára tartott, amikor egy enyhe balkanyarban elvesztette az irányítást, elhagyta az úttestet és felborult. Súlyosan megsérült egy bögözi 17 éves fiatal, aki vele utazott.

Másnap, szombat este fél 7-kor Udvarhelyen elszabadult a központban egy autó, és elsodort két idős (81 és 82 éves) személyt a ferences templom előtti átjárónál. A vétkes egy 49 éves homoródszentmártoni nő volt, aki szabálytalanul állt meg a Patkóban, és gondatlanul üresben hagyta autóját, ami háttal elindult a Tamási Áron utcán, szembe a forgalommal. Miután elütötte a gyalogosokat, végül egy parkoló autó állította meg, amit egy harmadiknak nekilökött.

A baleset helyszínéről az UTCA csoport fotókkal számolt be Facebook-oldalán:

Kevesebb mint két órával később, 20.20-kor a Bethlenfalvi úton egy 63 éves felsőboldogfalvi asszonyt ütött el az átjárón egy 53 éves udvarhelyi nő.

Mindhárom sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul bűnvádi eljárás – olvasható a Hargita megyei rendőrség honlapján.