Három személy és négy autó sérült a Lejtő utcánál

Baleset történt hétfő kora reggel a Tamási és a Lejtő utca kereszteződésében – hívták fel a figyelmet a Facebook-on az udvarhelyszéki sofőrök csoportjában.

Érdeklődésünkre Maria Plumbu rendőrszóvivő közölte a részleteket: 7 óra 20 perc körül ütközött össze két autó az említett kereszteződésben, melynek következtében három személy megsérült, és az út szélén parkoló autókban is kár esett.

Fotók: ISU Harghita

A nyomozás még folyamatban van, ám a helyszínelésből arra következtettek, amire a fényképek is utalnak: a szürke Opel gépkocsit vezető 64 éves homoródszentmártoni férfi – az Orbán Balázs utca felől érkezve – valószínűleg nem adott elsőbbséget a Tamási utcán a központ felé közlekedő fehér Audinak, melyet egy 18 éves farkaslaki férfi vezetett.

Az Audi a menetiránya szerinti jobboldali járdán állt meg, a kerítésnél, az Opelt pedig egy parkoló autónak lökte, azt pedig egy továbbinak. A két parkoló autó egyébként a szemközti autókereskedéshez tartozik, tudtuk meg a cég képviselőjétől a helyszínen, aki szerint az első sérült komolyabban: egy alig 1000 km-ben lévő Suzuki Vitara első és hátsó lökhárítóját is cserélni kell.

A két sofőrt alkoholszondával ellenőrizték, az eredmény nulla volt. Az esemény következtében az Audi sofőrje és 44 éves női utasa, valamint az Opel 64 éves női utasa sérült meg, mondta el még a rendőrszóvivő. Mindhárom sérült eszméleténél volt, egyiküket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül, őt a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították – közölte ezzel kapcsolatban a sürgősségi esetek megyei felügyelősége (ISU Harghita).