Három órát kellett várni a nagylaki határnál

Szerda reggel a nagylaki autópálya-határátkelő mind a tíz sávján zajlott a határellenőrzés, ennek dacára a várakozási idő meghaladta a 180 percet. A határrendészet közölte, hogy az éjszaka folyamán háromszorosára növelte az ellenőrzést végző erőforrásait.

A Magyarországon keddről szerdára virradó éjszaka átkelő konvoj hajnali 2 órakor érte el a magyar-román határt. Néhány óra leforgása alatt 2500 román és külföldi állampolgárt, 700 járművet ellenőriztek le.

A hazatérők ezt követően a közegészségügyi igazgatóság felügyelete alá kerültek, és saját felelősségre nyilatkozatot kellett kitölteniük. Ezt követően rendőri és csendőri kísérettel intézményes vagy házi karanténba irányítják őket, attól függően, hogy sárga vagy vörös zónából érkeztek – írja az Agerpres.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. A március 18-ai hírfolyamunk itt olvasható.

Kérjük olvasóinkat,

hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!