Három napon át filmeket vetítenek esténként a könyvtár előtt

Az idén húszéves Székelyföldi Stúdió nevéhez nemcsak a csíksomlyói búcsú közvetítése, helyi hírek, riportok fűződnek, hanem több díjnyertes dokumentum- és riportfilmet is készítettek már. Most egy nyáresti válogatást hoznak el június 28-ától, keddtől csütörtökig minden este 21 órától a városi könyvtár előtti térre.

Kedden, június 28-án 21 órától az Autonómia alulnézetből című erdélyi magyar dokumentumfilmet vetítik, Fecső Zoltán, Jakab Ervin, Fancsali Levente alkotását, majd a Csillagösvényen cimű filmet, Száva Enikő, Jakab Ervin, Fancsali Levente alkotását, és végül a Zátonyon-t, melyet Száva Enikő, és Bálint Arthur alkotott, s mely a FILM.DOK magyar–román dokumentumfilm-fesztivál legértékesebb díját is elnyerte.

Szerdán, június 29-én 21 órától a Baksatanya című dokumentumfilmet vetítik, mely Pál Melinda, Jakab Ervin, Demeter Levente, és Fancsali Levente alkotása, s mely a Savaria Filmszemle 1. díját is elhozta korábban. Ezután az Egy nap a háttérkórházban című filmet, Fecső Zoltán, Demeter Levente, és Fancsali Levente alkotását láthatják az érdeklődők.

Csütörtökön, június 30-án 21 órától A Nagy-Küküllő útja elevenedik meg a nézők előtt, melyet Jakab Ervin, Kudelász Nóbel és Fancsali Levente jegyeznek, s a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Alkotói díját nyerte el. Végül a GeoFolk – Ablak a világ viseleteire-t, Pál Melinda, Demeter Levente, Szikszai Olivér, és Fancsali Levente alkotását láthatja a közönség.

Az eseményen a részvétel ingyenes, rossz idő esetén a helyszín a könyvtár látvány- és hangzóanyag terme lesz.