Három nap alatt négy motorbiciklis balesetezett

Keresztúron a Malom utcában autózott egy helyi 47 éves nő augusztus 20-án, 7 óra 55 perc körül, a Malom utca és Timafalvi utca kereszteződésénél megállt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem jön semmi. Az autó eleje azonban a kerékpárúton volt, egy 18 éves, szintén helyi biciklis pedig nekiütközött az autójának, számol be róla a Hargita megyei rendőrség.

A kerékpáros megsérült, ittas azonban egyik fél sem volt. Az ügyben büntetőjogi eljárás indult gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Motorbiciklis baleset is bőven volt a hétvégén,

három nap alatt négy. Szintén 20-án, 19 óra 20 perc körül egy 33 éves brassói férfi, miközben motorkerékpárral közlekedett Borszékról Maroshévíz felé, elvesztette az uralmát a motorkerékpár felett, és az útra esett.

Egy nappal később 15 óra 45 perc körül egy 33 éves keresztúri férfi Gyergyóújfalu községben motorbiciklivel Gyergyószentmiklós felé tartott, amikor elvesztette az irányítást, lesodródott az úttest jobb oldalán, majd egy üres telken felborult, motorkerékpárja pedig a 196/A számú épület kerítésének csapódva állt meg.

Ugyanaznap valamivel később, 17 órakor egy magyarországi 46 éves férfi a Gyilkos-tótól utazott motorkerékpárjával szintén Gyergyószentmiklós felé, amikor elvesztette az egyensúlyát, és elesett.

Augusztus 22-én, vasárnap 16 óra 10 perc környékén egy Kovászna megyei férfi motorral utazott Csíkszereda-Brassó irányába, amikor Újtusnád faluban egy veszélyes ívben elvesztette uralmát a kormány felett, és lesodródott az úttestről, majd felborult. Ebben az esetben személyi sérülés is történt, megsérült egy szintén Kovászna megyei 37 éves nő, a motorbiciklit vezető férfi utasa.

Mind a négy esetben bűnügyi eljárás indult gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

A kiemelt kép illusztráció.