Három nap alatt húsznál több síbaleset

Több mint húsz baleset következett be az elmúlt három napban a Hargita megyei sípályákon, a hegyimentők türelemre intik az embereket, tekintve, hogy minden téli sportra alkalmas üdülőhely nagyon zsúfolt.

– Nagyon sok az ember a pályákon, emiatt következik be a legtöbb baleset. A sípályák nagyon zsúfoltak, az emberek türelmetlenek. Ezen kívül sokak felszerelése sem megfelelő. Sokan pedig nem tudnak sízni – mondta el az Agerpres hírügynökségnek Fekete Örs, a Hargita megyei tanács alárendeltségébe tartozó hegyimentőszolgálat vezetője.

A balesetet szenvedők között felnőttek és gyerekek is vannak. Törések, ficamok, ínszalag szakadások egyaránt történtek, hétfőn pedig egy férfi meghalt a Madarasi-Hargitán, a gyanú szerint szívinfarktust szenvedett.

Fekete Örs türelemre és az egymásra való figyelésre inti a síelőket amiatt is, hogy félévközi szünidő lévén több sítábor is zajlik. A hegyimentők ezen a héten a legzsúfoltabb pályákon teljesítenek szolgálatot, de szükség esetén a kisebb pályákra is kiszállnak, mondta.