Három meccset játszottak, három pontot szereztek

Bajnoki után kupameccs következik, vagy kupameccsek?
Archív fotó.

Hétvégén és hétfőn a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna adott otthont a teremlabdarúgó 1. Liga 2020-2021-es bajnoki idénye első három fordulójának. A bajnokságban induló nyolc csapat szombaton, vasárnap és hétfőn zártkapus mérkőzéseken lépett pályára az új pontvadászatban.

Az első játéknapon a megfiatalított Székelyudvarhelyi Futsal Klub a Galaci United-el nézett farkasszemet. Jól indult a találkozó, az FK már a mérkőzés elején kétgólos előnybe került. Több gólváltást követően a félidőig meg is őrizte előnyét (4-2). A második részben a galaciak voltak a koncentráltabbak, a 29-ik percben egyenlítettek (4-4). Erre jött még Szécsitől egy udvarhelyi találat, majd három galaci gól. Habár a játék képe alapján udvarhelyi pontszerzés is lehetett volna, ez végül nem jött össze az FK-nak.

Vasárnap, a második játéknapon újabb nagy falat várt az udvarhelyiekre. A Szőcs Lászlót és Hadnagy Istvánt is sorai közt tudó Dévai Autobergamo volt az ellenfél. Hatalmas csatát láthattak a Futsal Romania Facebook oldalát követő nézők, itt közvetítették a találkozót. Hiába vezetett félidőben a Hunyad megyei csapat négy góllal, majd öttel a második rész elején, az udvarhelyiek Balázsi és Bálint dupláival négyet lefaragtak belőle. A dévaiak a folytatásban összeszedték magukat, Szőcs találatával ismét kettőre növelték előnyüket, majd az udvarhelyiek volt játékosának újabb góljával háromra nőtt  a különbség. Egy perccel a találkozó vége előtt Kerestély és Bálint góljaival újra egy lett a különbség (7-6), de az egyenlítésre már nem volt idő. A dévaiak vitték el a három pontot.

A harmadik forduló találkozóit hétfőn rendezték. A Futsal Klub ellenfele ezúttal a Kézdivásárhelyi SE volt.
Ezen a mérkőzésen nem volt kérdéses a három pont sorsa. Az udvarhelyiek szünetig négyszer voltak eredményesek, a kovásznaiak csak szaladtak az eredmény után. A vége megérdemelt 7–2 lett az FK javára. A találkozó alább nézhető vissza.

A csíki teremtornának azonban még nincs vége. Kedden a korábban elhalasztott Román Kupa elődöntőit, majd a döntőt rendezik. Az FK ellenlábasa 13 órától a Dunărea Călărași lesz. A másik ágon a Csíkszeredai Imperial Wet a Dévai Autobergamóval néz farkasszemet. A két párharc győztese szerdán játssza a döntőt.

Teremlabdarúgó 1. Liga

Első forduló:

Csíkszeredai Imperial Wet–FC Dunărea Călărași 13–0
Galaci United–FK Székelyudvarhely 8–5
Luceafărul Buzău–Dévai Autobergamo 2–10
Kolozsvári Clujana–Kézdivásárhelyi SE (halasztva)

2. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 6–7
Dunărea Călărași–  Luceafărul Buzău 3–6
Galaci United–Kézdivásárhelyi SE 11–4
Kolozsvári Clujana–Csíkszeredai Imperial Wet 2–14

3. forduló:

Dévai Autobergamo– Dunărea Călărași 6–1
Kézdivásárhelyi SE–Futsal Klub Székelyudvarhely 2–7
Csíkszeredai Imperial Wet–Galaci United 5–3
Luceafărul Buzău–Kolozsvári Clujana (18 órától)