Három híján beiktatják az új tanácsosokat

Jövő héten kedden, október 27-én 14 órakor kezdődik Székelyudvarhely Megyei Jogú Város újonnan megválasztott önkormányzatának alakuló ülése – közölte a polgármesteri hivatal. A 19 mandátumból első körben 16-ot tudnak hivatalosan beiktatni, miután mindhárom párt részéről történt egy-egy visszalépés. A pártok közül a POL tizenkettő, az RMDSZ hat, az MPP pedig egy hely várományosa.

Gálfi Árpád a POL tanácsosi lista éléről azért mondott le, mert polgármesteri mandátumot szerzett, Arros Orsolya úgy érezte, hogy elég volt az elmúlt négy év önkormányzati képviselőként az RMDSZ soraiban, Mike Levente pedig saját maga és a listán utána következő Orbán Árpád helyett is új embert küldene az MPP egyetlen tanácsosi székére.

Meghívót kapott az október 27-ei eskütételre:

POL: Pál Dénes, Pálfi Kinga, Albert Sándor, Dr. Kurtus István, Szabó Zsuzsa, András Lehel, Ölvedi Zsolt, Bíró Edith, Józsa Levente, Péter Balázs, Biró Jolán.

RMDSZ: Szakács Tibor, Jakab Zoltán, Benedek Árpád Csaba, Darabont Gergely, Dávid Endre.

Várakozik a következő körre: Major Sándor (POL), Berde Zoltán (RMDSZ), Bindea Dániel (MPP). Az eljárás szerint meg kell várniuk, amíg a lemondott mandátumokról végzést ad ki a bíróság, és meghívót kapnak a főjegyzőtől az eskütételre. Az esemény a Szent István teremben lesz, a városháza Facebook-oldalán élő videóban is lehet majd követni.

Kiemelt kép: Pál Edit Éva | archív