Három év után újra lesz Bágyi Várfesztivál

Fotó: Bors Gyula

Három év kihagyás után ismét megszervezik a Bágyi Várfesztivált, hagymányosan pünkösdvasánap, május 28-án – jelentette be Facebook-oldalán a szervező Kendertó Egyesület. Várják az érdeklődőket zenés és humoros előadásokkal, borkóstolóval, buborékfocival, gyermekfoglalkozásokkal, kézműves vásárral.

Az eseményt istentisztelettel nyitják meg 10 órától a bágyi református templomban. Rossz idő esetén a faluban tartják a rendezvényt, de ha jó lesz az idő, szekerestül, lovastul kiköltözik a fesztivál a bágyi vár alá. A megnyitó 13 órától lesz, a köszöntőbeszédek után Orbán Orsolya és Kovács Sarolta népdalokat fog énekelni. 

14 órától Székely Stand Up lesz György Botond humoristával, Pünkösdi mesék Csortán Hajnallal és Tódor Katival, Gyógynövénytúra a bágyi váron Szabó Imrével. Később a Mozsikácska együttes közös zenélésre, éneklésre, játékokra buzdítja a gyerekeket és gyermeklelkű felnőtteket. 

16 órától a szentegyházi Gold Band zenekar közismert könnyűzenei dalokkal fogja szórakoztatni a közönséget. Ötkor legurítják a tüzes kereket a bágyi várról. Este 19 órától pedig Emlékezés a mindennapokban címmel néptánc-színházi produkció lesz Petőfi Sándor emlékére a székelyszentkirályi Gyöngyszem néptánccsoport előadásában. 

A rendezvény ideje alatt környékbeli szakkörök kiállításai és a Homoród Fotóklub tárlata tekinthető meg, a gyerekeknek kézműves foglalkozást tartanak.