Három baleset is volt csütörtökön

A fényképen a székelykeresztúri baleset helyszíne látható. Egy kivilágítatlan szekeret sodort el az autós.
Fotó: Pq Atti / Facebook

A sorozatot egy 29 éves Maros megyei sofőr kezdte el reggel 9.10-kor, Csíkszeredából Szentegyháza felé tartva. Egy különösen veszélyes jobbkanyarban megcsúszott autójával, és a szemközti sávon nekiment két szabályosan közlekedő autónak, az egyiket egy 45 éves felsőboldogfalvi nő, a másikat egy 43 éves segesvári férfi vezette. Utóbbi és a vétkes sofőr enyhén megsérültek, egyikük sem volt ittas állapotban.

Korondon egy, az úttesten szabálytalanul átkelő 64 éves asszonyt ütött el egy 36 éves ugyancsak helybéli férfi 12.25-kor. A néni enyhén megsérült, a sofőr nem volt ittas állapotban.

A harmadik eset, amit a rendőrség január 16-án jegyzett, délután 17.50-kor történt Székelykeresztúr Betfalva felőli bejáratánál.

A nyomozásból kiderült, hogy egy 19 éves siménfalvi sofőr Székelykeresztúrra érve belement egy kivilágítatlan szekérbe, amit egy 20 éves etédi fiatal vezetett. Utóbbi és két kiskorú utasa, mindketten keresztúriak, enyhén megsérültek. Egyikük sem volt ittas állapotban.

Mindhárom esetben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul eljárás – olvasható a Hargita megyei rendőrség honlapján.