Hargita megyei nyaralójában is kannabiszt termesztett

Fotók: a Hargita megyei rendőrség

A szervezett bűnözés elleni ügyosztály Hargita megyei rendőrei a DIICOT helyi ügyészeivel közösen két – egy Hargita megyei és egy Kovászna megyei – nyaralóban tartottak házkutatást kábítószer jogtalan birtoklásának alapos gyanújával – közölte Whatsapp üzenetben a Hargita megyei rendőrfőkapitányság.

Az október 10-én, kedden, Homoródalmáson és Gidófalván tartott kutatás során kiderült, hogy a gyanúsított mindkét említett nyaralóban kannabiszt termesztett eladásra, illetve saját fogyasztás céljából. A rendőrség 20 kannabisznövényt és 14 frissen betakarított kannabisznövény szárát fedezte fel és foglalta le a helyszíneken.

Ezzel egyidejűleg 500 gramm olívazöld színű, kannabiszszagú növényi anyagot találtak, nagy valószínűséggel a már betakarított kannabiszt, illetve ennek aprítására és mérésére alkalmas eszközöket.

Az 55 éves Kovászna megyei gyanúsítottal szemben az ügyészség 60 napra bírósági felügyeletet rendelt el – áll a közleményben.

Ellenőrzések, ellenőrzések mindenhol!

A rendőrség éppen egy héttel ezelőtt egy másik közleményben számolt be arról, hogy a székelykeresztúri munkatársait október 4-én 14 óra 20 perc körül egy 22 éves újszékelyi férfinél – poggyászának ellenőrzése során – egy fehér port tartalmazó tasakot találtak, amelyet becsomagoltak és lepecsételtek, majd a szervezett bűnözés elleni szolgálathoz küldték a konkrét nyomozás megkezdése érdekében.

A kábítószer-kereskedelem problémája országosan a 2 Mai tengerparti településen történt tragédia után vált nagyon láthatóvá, múlt héten Neamț megyében rekordnagyságú fogás volt, több nyergesvontatóval kellett elszállítani a házkutatások során talált kannabiszt.

A belügy már korábban is komolyan foglalkozott a problémával, intézkedéseket hozott a felszámolására Cătălin Predoiu belügyminiszter szerint, akit a kormány előtti beszámolója után újságírók kérdeztek az országosan történő akciókról.