Hargita megye prefektusát is kirúgták

Folytatódik a tisztogatás a kormányban. Az USR PLUS-os miniszterek botrányos lelépése után előbb a pártszövetség államtitkárait, majd a főváros és 13 megye prefektusát is menesztette csütörtökön elfogadott határozatával a csonka, PNL-RMDSZ alkotta kabinet.

A menesztett prefektusok között van a Hargita megyei PLUS politikusa, Szabó Zsolt is szűk félévvel a kinevezése után. Argeş, Bákó, Brăila, Buzău, Galac, Gorj, Ialomiţa, Máramaros, Suceava, Temes, Tulcea és Vaslui megye prefektusát mentették még fel tisztségéből.

A kormány menesztett 28 alprefektust is Fehér, Arad, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Bassó, Krassó-Szörény, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunyad, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Maros, Neamţ (2), Olt, Prahova, Szatmár, Szilágy, Szeben, Teleorman és Vâlcea megyében.

A kormányülés utáni sajtónyilatkozatában Florin Cîţu miniszterelnök közölte, hogy a menesztett prefektusok teendőit az alprefektusok veszik át. Hargita megyében Marius Țepeluș (PNL) és Petres Sándor (RMDSZ) van alprefektusi tisztségben.