Hargita megye: kétezer alá esett az otthonülők száma

Közölte a Hargita megyei prefektusi hivatal a március 31-én 13 órakor érvényes adatokat az elszigetelt személyek számáról, a rendelkezésre álló ágyakról és a rendfenntartó hatóságok intézkedéseiről.

A közlemény szerint:

A rendőrök

Március 29-éhez képest a csendőrök nagyjából ugyanannyi (105) személyt ellenőriztek otthonukban március 30-án, de ezúttal jóval kevesebb, 29 helyett 7 kihágást állapítottak meg, és összesen 8.000 lej értékben bírságoltak, Csíkszereda és Gyergyószentmiklós környékén.

A most javasolt és közvitára bocsátott szabályok értelmében a magánszemélyek kétezer és húszezer lej közötti, a jogi személyek 10 ezer és 70 ezer lej közötti bírsággal lennének sújthatók a koronavírus terjedését fékezni hivatott intézkedések be nem tartása esetén.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 31-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!